İtalyan alimləri mükəmməl pizza sirrini paylaşıblar

Date:

Paylaş:

İtaliyadan olan fiziklər Andrei Varlamov, Andreas Qlatz və Serqio Grasso pizza hazırlığını təhlil edərək «The Physics of Baking Good Pizza » adlı araşdırma nəşr ediblər.

Bir obyekt olaraq  ənənəvi marqaritanı (pomidor, mozzarella, reyhan) seçiblər. Roma pitseriyasında laboratoriya təcrübəsinin köməyi ilə onlar bütün sirrin kərpicli sobanın termodinamikasında olduğunu sübut ediblər. Sobanın bir küncündə yanan odunun istiliyi bərabər şəkildə yayılır, bu səbəbdən, bütün xəmir hər tərəfdən bişirilir. Optimal bişirmə müddəti 330 ° C temperaturda (625 ° F) 2 dəqiqədir.

Mükəmməl pizza evdə də bişirilə bilər. Elm adamları elektrik sobasının termodinamik xüsusiyyətlərini yenidən hesablayaraq, pizza üçün 230 temperaturda (450 ° F) 170 saniyəyə bişirilməlidir. Lakin, tədqiqatçıların sözlərinə görə, belə bir pizza dadı realdan aşağı olacaq.

 

Oxşar yazılar

5 günə biznes qurmaq… – MÜSAHİBƏ

"İş Qurdu" layihəsinin növbəti qonağı "Ninja Kids Club"un təsisçisi Həvva xanım olub. https://www.youtube.com/watch?v=YxRFfsHEV-A&ab_channel=Maffinagency

“Evimi satıb işçilərin maaşını verdim” – MÜSAHİBƏ

"İş qurdu" komandası olaraq Şəki sakini "Qinyatogulları" arıçılıq təsərrüfatının sahibi Lətif Qinyətoğlunun qonağı olduq. Lətif bəy bizə arıçılıq biznesini...

Naxçıvanda yeni qeydiyyata alınmış hüquqi şəxslərin sayı 36 dəfə artıb

Bu ilin yanvar-mart aylarında Naxçıvan MR-da 1 441 yeni vergi ödəyicisi qeydiyyata alınıb. Bu barədə İqtisadiyyat Nazirliyi yanında Dövlət...

Azərbaycanda bu il mehmanxanalar 86.6 faiz istifadəsiz qalıb

2023-cü ilin yanvar-mart aylarında mehmanxana (hotel) və mehmanxana tipli obyektlərdə keçirilmiş gecələmələrin sayı 2022-ci ilin eyni dövrü ilə...